CONSULTANT IN DOMENIUL FORTEI DE MUNCA - CURS AUTORIZAT CNFPA

COD COR: 241209

TIP PROGRAM: PERFECTIONARE

DURATA CURSULUI: 64 ORE

FORMATOR: ANDREEA-CLARA MUNTEANU

 

 

 

Participantii la acest curs vor dobandi cunostinte, abilitati si competente specifice domeniului fortei de munca. Într-un mediu economic aflat într-un proces de schimbare continua, fenomenele care afecteaza resursele umane sunt deosebit de diverse, astfel ca pe piata fortei de munca din Romania se manifesta o nevoie acuta de personal specializat, capabil sa înteleaga particularitatile resurselor umane, si sa-si asume responsabilitati în acest domeniu. Cursul este destinat în principal personalului angajat al Agentiilor de Ocupare a fortei de munca si Agentiilor private de plasare sau furnizare de servicii pentru combaterea somajului, dar si tuturor celor care doresc sa obtina abilitati si competente în acest domeniu. Programul de pregatire ofera atat cunostintele teoretice de baza pentru: întocmirea de studii privind piata fortei de munca din perspectiva masurilor active ce se impun; furnizarea serviciilor de pre–concediere; întocmirea programelor de masuri active; organizarea achizitiilor de servicii pentru masurile active cerute de beneficiari; controlul implementarii masurilor active, etc., cat si oportunitatea de a participa efectiv la realizarea unui proiect în echipa.

 

IATA CATEVA MOTIVE PENTRU A ALEGE SA URMEZI ACEST CURS!

ο Iti vei imbogati cunostintele cu informatii specifice consultantei in domeniul fortei de munca;

ο Vei intelege mai bine modul de functionare a unei organizatii si iti vei imbunatati competentele de analiza si decizie in domeniul fortei de munca;

ο Iti vei dezvolta abilitatile si competentele privind realizarea activitatilor de cercetare-dezvoltare in domeniul resurselor umane si al pietei muncii;

ο Vei putea identifica si iti vei insusi corect tehnicile de dezvoltare personala;

ο Iti vei imbunatati competentele de comunicare si negociere in relatiile cu clientii;

ο Vei intelege conceptul de dialog social si iti vei imbunatati competentele de lucru in echipa;

ο Iti vei imbunatati capacitatea de aplicare in activitatea practica a notiunilor teoretice privind consilierea in domeniul resurselor umane;

ο Vei avea capacitatea de aplicare in activitatea practica a notiunilor teoretice asimilate pe parcursul derularii sesiunilor de formare.

 

La finalul cursului poti sa obtii Certificatul de Consultant in domeniul fortei de munca, document recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a adultilor). Certificatul CNFPA are anexat un Supliment descriptiv in care sunt mentionate competentele din Standardul ocupational care au stat la baza proiectarii cursului. Pentru recunosterea internationala a certificatului CNFPA eliberat la finalizarea cursului, este necesara apostilarea acestuia (in tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea lui (in tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Nota: Conform OG 129/2000 referitoare la formarea profesionala a adultilor, costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce din impozitul pe profit.

 

 

Nr.

crt.

Denumirea modulului

Numar ore teorie

Numar ore practica

Total ore

1.

Comunicarea in cadrul organizatiei

3

-

3

2.

Management organizational

3

-

3

3.

Elemente de management al resurselor umane

3

-

3

4.

Leadership

3

-

3

5.

Negociere – tehnici si proceduri, inclusiv proceduri de consultare si conciliere

3

-

3

6.

Elemente specifice dialogului social

3

-

3

7.

Contracte de munca

3

-

3

8.

Elemente de baza privind managementul afacerilor

3

-

3

9.

Elaborarea aplicatiei practice (insusirea abilitatilor de informare in perioada de identificare a ideii de proiect final, elaborare a unei propuneri de studiu de caz, orientare pedagogica a cazului, identificare a metodelor de monitorizare, control, evaluare si raportare a modalitatilor propuse pentru rezolvarea problemei)

-

40

40

TOTAL   ORE DE STUDIU

24

40

64