Ecaterina Ariton - formator curs autorizat ANC  pentru ocupatia "Formator de formatori", cod C.O.R. 241207

Activeaza din 2002 în domeniul formarii profesionale a adultilor (5 ani ca organizator/conceptor/consultant formare si 4 ani ca expert superior in cadrul Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor), imbinand experienta de 11 ani din domeniul educatiei initiale cu aceea din cadrul formarii profesionale continue. A susținut numeroase sesiuni de formare pentru beneficiari din diferite medii profesionale.

A obtinut performante legate de realizarea unor standarde ocupationale, pe baza carora sunt elaborate ulterior programe de formare profesionala, in cadrul Comitetului Sectorial Industrie textila, confectii, pielarie, incaltaminte, pe care l-a coordonat pana in 2008. A participat la vizite de studiu în Olanda si Slovenia, care au avut drept scop compararea sistemului de formare profesionala continua si a organizarii comitetelor sectoriale din Romania cu cele din tarile vizitate, ale căror concluzii au fost materializate in recomandari referitoare la o nouă lege a formării profesionale continue si a posibilităților de functionare si finantare a comitetelor sectoriale.

A participat la realizarea modulelor de curs si a Ghidului Formatorului in cadrul proiectului ALMAS – Program de învățământ deschis la distanță pentru promotorii de servicii alternative pe piața muncii.

A absolvit programe de Formare Formatori organizate de institutii din tară si din strainătate (Elvetia, Danemarca, Olanda - Swiss Consulting Group, Aarhus Technical College si Holstebro Technical College, CEDEFOP - European Center for Development of Vocational Training , CINOP - the National Centre for the Innovation of Education and Training in the Netherlands, Fontys University for Social Work etc).

De asemenea, a participat la programele de Asigurarea calitatii in domeniul formării profesionale continue organizate de Agentia Natională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – ANPCDEFP si de CINOP. Este absolventa a programului de Studii postuniversitare de pedagogie – psihologie – metodica predarii al Universitatii Alexandru Ioan Cuza .